Ασθένειες

Γιατροί, επιστήμονες και επιζώντες σπάνε τη σιωπή τους και εκθέτουν την αλήθεια σχετικά με τον καρκίνο (Dave Mihalovic)

Η βιομηχανία του καρκίνου μας λέει το ένα ψέμα μετά το άλλο σχετικά με το πόσο ασφαλείς είναι οι χημειοθεραπείες και την μακροπρόθεσμη επιβίωση που σχετίζεται με τα δηλητήρια της χημειοθεραπείας, την ακτινοβολία και την χειρουργική επέμβαση. Και λίγοι γιατροί και επιστήμονες θα διακινδυνεύσουν τελικά την φήμη τους για να εκθέσουν αυτή την δόλια πρακτική.

Έχοντας χάσει τους γονείς του από καρκίνο, ο Dave Mihalovic αποφάσισε να ερευνήσει για τον καρκίνο, ταξιδεύοντας ανά την χώρα και παίρνοντας συνεντεύξεις από γιατρούς και ασθενείς.

Η βιομηχανία του καρκίνου καταστρέφει ή περιθωριοποιεί ασφαλείς και αποτελεσματικές θεραπείες κατά της ασθένειας ενώ προωθούν τις δικές τους πατέντες οι οποίες είναι οι ακριβές και τοξικές θεραπείες που περισσότερο βλάπτουν παρά κάνουν καλό.

Καμία χημειοθεραπεία δεν έχει πραγματικά θεραπεύσει τον καρκίνο ή έχει βρει την αιτία του. Ακόμη και αυτό που η επικρατούσα ιατρική θεωρεί «επιτυχημένη θεραπεία χημειοθεραπείας», το μόνο που καταφέρνει είναι να ελέγξει τα συμπτώματα της ασθένειας, συνήθως εις βάρος άλλων πολύτιμων ψυχολογικών επιδράσεων, όπου οι ασθενείς αναπόφευκτα βιώνουν κατά την εξέλιξή της. Δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς παρενέργειες.

Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να σκοτώσουν τον καρκίνο αλλά επίσης σκοτώνουν κι εσάς

Η χημειοθεραπεία έχει ένα σωρό παρενέργειες. Οι περισσότερες από αυτές επιδρούν στον εγκέφαλο με σκοπό να παράγουν άμεσα και έμμεσα αλλαγές στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Αυτές οι επιδράσεις μπορούν να παραμείνουν για χρόνια και μετά να εξαφανιστούν ή όταν εμφανιστούν σε μικρά παιδιά, μπορούν να παραμείνουν μέχρι την ενηλικίωσή τους.

Τα μακροπρόθεσμα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών που κάνουν χημειοθεραπεία είναι υπερβολικά, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς καταλήγουν να πεθάνουν από ασθένειες που δεν σχετίζονται με τον ίδιο τον καρκίνο αλλά από τις παρενέργειες της ίδιας της θεραπείας.

Τα φάρμακα της χημειοθεραπείας (ειδικά αυτά που περιέχουν αλκυλιτικούς παράγοντες τα οποία καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό των φαρμάκων και έχουν να κάνουν με επέμβαση στο DNA) είναι γνωστό ότι δημιουργούν άλλους καρκίνους συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας. Αυτοί οι παράγοντες δεν ισχύουν για συγκεκριμένες φάσεις της ασθένειας, με άλλα λόγια, λειτουργούν σε όλες τις φάσεις του κυτταρικού κύκλου. Επειδή αυτά τα φάρμακα καταστρέφουν το DNA, μπορούν να δημιουργήσουν μακροχρόνιες βλάβες στον μυελό των οστών και επομένως, επηρεάζουν μακροχρόνια το ανοσοποιητικό σύστημα. Με αυτά τα φάρμακα, ο κίνδυνος για έναν δεύτερο καρκίνο αναπτύσσεται αργά με την πάροδο του χρόνου αλλά η διάγνωσή του είναι αναπόφευκτη. Μελέτες έχουν δείξει πως ο κίνδυνος που εμφανίζεται περίπου δύο χρόνια μετά την θεραπεία, είναι υψηλότερος κατά 10 φορές μετά την θεραπεία. Είναι και ο λόγος όπου οι περισσότεροι ασθενείς που είχαν υποβληθεί σε χημειοθεραπεία πέθαναν μετά από 10 – 15 χρόνια.

Η ακτινοβολία επίσης αυξάνει τον κίνδυνο της ανάπτυξης καρκίνου στους περισσότερους ανθρώπους. Οι τύποι των καρκίνων που συνδέονται με τις ακτινοβολίες είναι πολλοί αλλά οι πιο συνηθισμένοι είναι η λευχαιμία και τα σαρκώματα. Αυτές οι περιπτώσεις συνήθως αναπτύσσονται λίγα χρόνια μετά την έκθεση σε ακτινοβολίες με πιο επικίνδυνη την περίοδο μεταξύ πέντε και εννιά χρόνων από την έκθεση σε αυτές. Και πάλι, οι περισσότεροι ασθενείς που επιζητούν θεραπεία με ακτινοβολίες, αναπτύσσουν δευτερεύοντες καρκίνους που σχετίζονται με την θεραπεία και δεν προέρχονται από τον αρχικό καρκίνο. Οι καρκίνοι που προκαλούνται από τις ακτινοβολίες έχουν παρουσιάσει έξαρση τις τελευταίες δύο δεκαετίες, από τότε δηλαδή που η ακτινοβολίες επιλέγονται ως δευτερεύουσα θεραπεία μετά την χημειοθεραπεία.

Μερικοί κίνδυνοι εμφάνισης καρκίνου συνδέονται επίσης με την θεραπεία ακτινοβολίας. Συμπαγείς όγκοι μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη και μετά από 10 χρόνια από τη συγκεκριμένη θεραπεία. Αυτοί οι κίνδυνοι δείχνουν να είναι μεγαλύτεροι σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπως οι μαστοί και ο θυρεοειδής. Σε μερικές από αυτές τις περιπτώσεις, η ηλικία του ασθενούς και ο χρόνος που έγινε η θεραπεία με τις ακτινοβολίες, παίζει σημαντικό ρόλο. Για παράδειγμα, νεαρότεροι ασθενείς με καρκίνο του μαστού, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξουν δεύτερο καρκίνο λόγω της θεραπείας με τις ακτινοβολίες απ” ότι ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας.

Συμπέρασμα: Η θεραπεία του καρκίνου σκοτώνει

Περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των ασθενών με καρκίνο υποφέρουν από σημαντική τοξικότητα που σχετίζεται με την θεραπεία. Η ίδια η θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις ή οι ασθενείς μπορούν απλά να πεθάνουν από τον καρκίνο τους.

Όταν κάποιοι γιατροί ρωτήθηκαν πώς μπορούν να βελτιώσουν την αντίδραση του ασθενούς στις χημειοθεραπείες όπως και το αποτέλεσμα, η απάντησή τους ήταν: «Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρότερες και λιγότερο τοξικές δόσεις της θεραπείας».

Αλλά οι μικρές δόσεις του δηλητηρίου εξακολουθούν να είναι δηλητήριο.

Το συμπέρασμα για τις χημειοθεραπείες είναι πως σχεδόν καταστρέφουν όλα τα κύτταρα και τα συστήματα του σώματος πριν πραγματικά θεραπεύσουν τον καρκίνο. Αυτό σημαίνει πως το κεντρικό νευρικό σύστημα, τα όργανα και το ανοσοποιητικό μας σύστημα (για να αναφέρουμε μόνο μερικά), όλα βρίσκονται σε κίνδυνο, ακόμη και χρόνια μετά την χημειοθεραπεία. Ξεχάστε το γεγονός ότι ο καρκίνος σας σκοτώνει, γιατί η χημειοθεραπεία κάνει πολύ χειρότερη δουλειά μακροπρόθεσμα.

Η χημειοθεραπεία προκαλεί τον θάνατο πολλών υγιών εγκεφαλικών κυττάρων αρκετό χρόνο μετά την θεραπεία και μπορεί να είναι μία από τις βαθύτερες βιολογικές αιτίες των νοητικών παρενεργειών (ή του «χημικού εγκεφάλου») τις οποίες βιώνουν πολλοί ασθενείς.

Η συμβατική θεραπεία του καρκίνου είναι μια τεράστια και δαπανηρή απάτη – μια μη θεραπεία που αρρωσταίνει και σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από αυτούς που «θεραπεύει». Οι χημειοθεραπείες δεν μπορούν να θεραπεύσουν το σώμα γιατί το δηλητηριάζουν και αυτό δημιουργεί περισσότερες ασθένειες στο προσεχές μέλλον.

* Το άρθρο αυτό δεν μεταφράστηκε με σκοπό να παρέχει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή θεραπείες.

Ο Dave Mihalovic είναι ένας Φυσιοπαθητικός γιατρός που ειδικεύεται στην έρευνα των εμβολίων, την πρόληψη του καρκίνου και στην φυσική προσέγγιση της θεραπείας του.

Μετάφραση: Έλενα Έρα & Nίκος Πνευματικός – healinghome.gr
Πηγή: www.themindunleashed.org

Διαβάστε επίσης

Comments
To Top