Τρόπος ζωής

Απόφυγε να υιοθετείς τις αρνητικές απόψεις των άλλων – Επίκλητος

Οι απόψεις και τα προβλήματα των άλλων μπορεί να είναι κολλητικά. Μην υπονομεύεις τον εαυτό σου υιοθετώντας από άγνοια αρνητικές, μη παραγωγικές στάσεις και τρόπους δια μέσου των συναναστροφών σου με άλλους.

Αν έρθεις σε επαφή με έναν απογοητευμένο φίλο, ένα θλιμμένο γονιό, η ένα συνάδελφο που η τύχη του έχει ξαφνικά αντιστραφεί, πρόσεχε να μην αποκαρδιωθείς ο ίδιος από την προφανή αυτήν ατυχία. Θυμήσου να κάνεις διάκριση ανάμεσα στα ίδια τα γεγονότα και στις ερμηνείες σου για αυτά.

Υπενθύμισε στον εαυτό σου: «Αυτό που πληγώνει το άτομο αυτό δεν είναι το ίδιο το περιστατικό, γιατί ένα άλλο άτομο μπορεί να μην αισθάνονταν καθόλου κατάθλιψη από την κατάσταση αυτή. Αυτό που πληγώνει το άτομο αυτό είναι η συμπεριφορά του ίδιου που την έχει υιοθέτηση χωρίς κρίση».

Το να προσχωρούμε στις παραπλανημένες αποφάσεις τους και να υιοθετούμε τα αρνητικά συναισθήματα των ατόμων για τα οποία νοιαζόμαστε, δεν αποτελεί επίδειξη ευγενείας η φίλιας. Παραμένοντας αδέσμευτοι και αποφεύγοντας τις μελοδραματικές αντιδράσεις προσφέρουμε καλύτερη υπηρεσία στον εαυτό μας και στους άλλους.

Ωστόσο, αν βρεις τον εαυτό σου να συνομιλεί με κάποιον που βρίσκεται σε κατάθλιψη, η που είναι απογοητευμένος , να είσαι ευγενικός και να τον ακούσεις με συμπόνια, αλλά μην επιτρέπεις στον εαυτό σου να παρασυρθεί μαζί του προς τα κάτω.

Επίκτητος

Image by Christian Schloe

Διαβάστε επίσης

Comments

deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free dream market login dream market registration dream market dream market mirror tor web proxy deep dot web bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitcoin blender darknet markets dream market hydraruzxpnew4af.onion duck duck go search duckduckgo search 3g2upl4pq6kufc4m.onion blockchain blockchain wallet

To Top