Αυτοβελτίωση

10 συνήθειες που ενισχύουν την νοημοσύνη σας

Για να παραμείνει υγιές, το μυαλό χρειάζεται εξάσκηση, όπως ακριβώς και το σώμα. Σπαταλήστε λίγα λεπτά για να κάνετε διανοητικές ασκήσεις και όχι μόνο θα ενισχύσετε την σκέψη σας και θα βελτιώσετε την μνήμη σας, αλλά θα ηρεμήσει και το μυαλό σας.

Δείτε παρακάτω 10 συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να ενισχύσετε την νοημοσύνη σας.

1.Παρατηρήστε.

Το βλέπω δεν είναι το ίδιο με το παρατηρώ. Η παρατήρηση περιλαμβάνει την ανάλυση όσων βλέπουμε. Όταν παρατηρούμε, βλέπουμε όλα εκείνα τα πράγματα που είχαμε παραβλέψει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2.Μάθετε.

Αν ανοίξετε το μυαλό σας και δεν σταματάτε ποτέ να μαθαίνετε καινούργια πράγματα, το μυαλό σας θα συνηθίσει και θα θέλει να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα και αυτή η διαδικασία δεν θα σταματήσει ποτέ. Αρπάξτε κάθε ευκαιρία που έχετε για να μάθετε κάτι καινούργιο από ανθρώπους που έχουν περισσότερες γνώσεις σε ορισμένους τομείς.

3.Ακούστε.

Όταν ακούτε τους ήχους γύρω σας, απορροφάτε ένα μέρος του κόσμου. Όταν κάνετε μια βόλτα στον δρόμο, δώστε προσοχή σε όσα λένε οι άλλοι γύρω σας για να κατανοήσετε τον τρόπο σκέψης τους.

4.Πειραματιστείτε.

Αν δεν βγείτε από την ζώνη ασφαλείας σας και αρχίσετε να πειραματίζεστε με καινούργια πράγματα, μπορεί να χάσετε πράγματα που μπορούν να αλλάξουν το μυαλό ή την ζωή σας. Ψάξτε για σεμινάρια που σας τραβούν την προσοχή και μάθετε για έναν τομέα για τον οποίο δεν γνωρίζετε πολλά.

5.Επεκταθείτε.

Ποτέ μην μείνετε στην πρώτη αποκτηθείσα γνώση σας. Αμφισβητείστε τις γνώσεις σας και σταδιακά οι γνώσεις θα επεκταθούν.

6.Μιλήστε.

Μάθετε από τους ανθρώπους γύρω σας. Μοιραστείτε τις ιδέες σας με άλλους ανθρώπους. Εκφράστε τις ιδέες σας και αναπτύξτε καινούργιες ιδέες από τις γνώσεις άλλων ανθρώπων.

7.Εξασκηθείτε.

Το σώμα και το μυαλό είναι ένα. Αν το ένα μέρος δεν είναι σε καλή κατάσταση, το άλλο υποχρεωτικά θα πληρώσει τις συνέπειες. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα.

8.Κάντε διαλογισμό

Αν αρχίσετε να παρακολουθείτε το μυαλό σας, πώς συμπεριφέρεται και τι απελευθερώνει όταν κάνετε διαλογισμό, θα μάθετε πολλά περισσότερα πράγματα. Αυτό το σημείο μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το μυαλό σας και να σας βοηθήσει να σας χαλαρώσετε.

9.Αναλύστε τις πιθανότητες.

Προσπαθήστε να σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα και πάντα να αναζητάτε πολλές πιθανές απαντήσεις παρά την πιο λογική. Ποτέ μην σταματάτε να εξερευνάτε ιδέες.

10.Παίξτε με το μυαλό σας.

Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κατευθύνετε το μυαλό σας σε απίθανα μέρη. Όταν δημιουργείτε έναν κόσμο στο μυαλό σας όπου όλα είναι πιθανά, εξασκείτε το μυαλό σας και βελτιώνετε ακόμα και η αίσθηση του χιούμορ σας.

Πηγή: Cultura colectiva ,  tlsra

Διαβάστε επίσης

Comments

deep web news Alphabay Market reviews carding Hansa MarketHansa Market dark net newsdark net buy drugs online Alphabay mirror login dream mirror login bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitblender mix bitcoin bitcoin mixer mix bitcoin for free dream market login dream market registration dream market dream market mirror tor web proxy deep dot web bitblendervrfkzr bitcoin mixer bitcoin blender darknet markets dream market hydraruzxpnew4af.onion duck duck go search duckduckgo search 3g2upl4pq6kufc4m.onion blockchain blockchain wallet

To Top